Ontdek de bruisende Duitse hoofdstad met een huurauto! (2023)

Klik hier om Autohuur Beoordelingen voor Berlijn te lezen

Ontdek de bruisende Duitse hoofdstad met een huurauto! (3)

Berlijn is de grootste stad in Duitsland en tevens de hoofdstad, en als zodanig is het een bijzonder bruisende stad waar toeristen van over de hele wereld en in alle leeftijdscategorieën graag naartoe reizen. De vele historische monumenten, imposante kunstschatten, het swingende nachtleven en de bijzondere sfeer maken deze stad tot een ware trekpleister. Er is volop te beleven, en elke wijk heeft een eigen gezicht. Maak een lange wandeling, bezoek het prachtige parlementsgebouw, de Reichstag, dompel uzelf onder in één van de vele eersteklas musea, of breng een bezoek aan de dierentuin, vooral leuk als u met kinderen op pad bent.

Natuurlijk zijn er plekken die u niet mag missen: Check-Point Charly is daar ééntje van, net als de East Side Gallery, waar overblijfselen van de Berlijnse Muur te zien zijn, die dankzij graffiti in kunstwerken zijn veranderd en inmiddels onder monumentenzorg staan. Mis ook het Stasimuseum niet (voormalig hoofdkwartier van de Stasi, de geheime dienst van de vroegere communistische DDR). De rivier Spree stroomt dwars door de stad en u kunt hier heerlijke wandelingen maken langs de oevers, of zelfs een boottocht. Bij mooi weer zijn er meerdere plekken om van een picknick te genieten, bijvoorbeeld in het park in de buurt van het kasteel van Charlottenburg, en er zijn ook plaatsen om te zwemmen, zoals het meertje Wannsee. Amusement in de avonduren is er in overvloed, in de vorm van concerten, operaconcerten, dansclubs en natuurlijk een keur aan nationale en internationale restaurants.

Een auto huren in Berlijn verschaft u de ideale mogelijkheid, de stad in uw eigen tempo te verkennen, en ook naar mooie plaatsen in de omgeving te rijden wanneer u dat wilt. Ontdek het fascinerende Potsdam, Dresden en Leipzig. Als u nog meer wilt zien, overweeg dan ook naar Polen te rijden, waar u na anderhalf uur rijden al bent. Of ga naar Tsjechië, waar u de prachtige hoofdstad Praag al in 4 uur bereikt. Wanneer u een roadtrip plant, nodigen wij u van harte uit, onze pagina met tips en suggesties voor roadtrips in Duitsland te lezen. One-way autohuur is ideaal als u zo veel mogelijk van Duitsland wilt zien. Start uw voordelige autohuur in Berlijn, rijd bijvoorbeeld naar Keulen en lever de auto in München of elders in Beieren in. Dat kan allemaal bij Auto Europe! Als u naar het zuiden wilt, bedenkt dan dat het Oktoberfest vanaf midden september tot in oktober in München plaatsvindt, misschien wel het beroemdste bierfeest wereldwijd.

Voor een voordelige huurauto in Berlijn is Auto Europe de aangewezen partner. Dankzij onze 65-jarige ervaring in de branche bieden wij inmiddels hoogwaardige auto's aan op meer dan 24.000 locaties wereldwijd. En Berlijn behoort natuurlijk ook daartoe. Bij ons kunt u een auto huren vanaf het centrale treinstation, het vliegveld, of vanaf verschillende locaties in de stad zelf. Velen gingen u al voor en op onze reviewpagina leest u hun autohuur beoordelingen in Berlijn. U kunt online boeken, of contact opnemen met onze vriendelijke medewerkers van de reserveringsafdeling onder tel. +31 85 001 2614. Zij staan u 7 dagen per week graag met raad en daad terzijde. Zo boekt u pas echt met een goed gevoel!

Wilt u meer weten over autohuur in Berlijn, klik dan op één van de onderstaande rubrieken:

Onze autoverhuurpartnersAuto huren FAQsReisgids

Waar kan ik een auto huren in Berlijn

Kiest u voor een auto huren in Berlijn via Auto Europe, zult u ophaallocaties op het vliegveld, op het station en elders in de stad en vinden. In West-Berlijn zijn er verhuurpartners in Charlottenburg en Spandau; in Oost-Berlijn kunt u bijvoorbeeld in de buurt van de Alexander Platz, Prenzlauer Berg, Berlin Mitte of Lichtenberg uw auto ophalen; in het zuiden kunt u kiezen voor Mariendorf, Steglitz, Neukölln; en in het noorden voor Reinickendorf.Ons handige boekingssysteem heeft een landkaartje waar u alle beschikbare locaties kunt zien. Hieronder volgt korte informatie over de populairste locaties waar u kunt huren.

De luchthaven van Berlijn

Oorspronkelijk had Berlijn drie vliegvelden die na de val van de Berlijnse Muur in gebruik werden genomen. Op 31 oktober 2020 was het zo ver en is Berlijn Brandenburg Airport geopend. Het zal na Frankfurt en München de derde grootste luchthaven van Duitsland worden met een geschat aantal van 48 miljoen passagiers die er gebruik van zullen maken. Tegel Airport is op 8 november 2020 gesloten, en ook Berlijn Schönefeld Airport, dat nog tijdelijk als Terminal 5 voor de nieuwe luchthaven werd gebruikt, is sinds 22 februari 2021 dicht.

Als u uw auto op de luchthaven Berlin Brandenburg Airport ophaalt, zijn er diverse balies te vinden op Level E 0 van Terminal 1. In de meeste gevallen moet de auto worden opgehaald en weer ingeleverd op parkeerdek P2, wat vlakbij het terminalgebouw ligt.

Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt (BER)
Website: ber.berlin-airport.de
Adres: Melli-Beese-Ring 1, 12529 Schönefeld, Duitsland
Telefoonnr.: +49 30 6091 60910

Berlijn Centraal Station

Kiest u voor Berlijn Centraal Station ofwel “Berlin Hauptbahnhof” als ophaallocatie, dan kiest u voor een strategisch handig gelegen locatie voor ongeacht welke stedentriproute u wilt maken. Het station ligt in het Moabit district, aan de Europaplatz, precies op de grens tussen West- en Oost-Berlijn. Het hypermoderne stationsgebouw werd in 2006 geënaugureerd, op de plaats waar vroeger het Lehrter station was. Het is een belangrijk verkeersknooppunt voor interntaionale, regionale en ondergrondse (S-Bahn) treinen. Het ligt tevens vlakbij de dierentuin van Berlijn en het Museumeiland. De kantoortjes van onze partners zijn ofwel in het stationsgebwou te vinden, ofwel in één van de zijstraten in de buurt. Op uw huurvoucher zal precies staan waar u met zijn. Zorg ervoor dat u alle benodigde documenten paraat heeft, dan staat een snelle overname niets in de weg en kunt u snel aan uw autovakantie in Berlijn beginnen.

Berlijn Hauptbahnhof
Website: bahnhof.de
Adres: Berlijn Hauptbahnhof, Europaplatz 1,10557 Berlijn, Duitsland

Boek bij het beste autoverhuurbedrijf in Berlijn

Auto Europe werkt met talrijke gerenommeerde autoverhuurbedrijven samen, en het is dan ook geen verrassing dat uw keuze bij ons enorm is als u een huurauto in Berlijn wilt reserveren. Ons motto is de scherpste prijs en de beste service, en daarom werken wij uitsluitend samen met betrouwbare verhuurbedrijven. Voor uw autohuur in de Duitse hoofdstad werken wij met topverhuurders samen, waaronder Budget, Buchbinder, Global, Interrent en Keddy. Klik op één van de logo's hieronder om meer over het respectievelijke bedrijf te weten te komen. Zoekt u een ander verhuurbedrijf? Laat het ons weten, wij helpen u graag op weg.

Veelgestelde vragen over een auto huren in Berlijn

Ontdek de bruisende Duitse hoofdstad met een huurauto! (8)

Voor uw autohuur is het goed zich te informeren over enkele daarmee samenhangende thema's, zodat u de juiste keuze kunt maken en die auto kiest, die het beste bij uw plannen past en aan uw behoeftes voldoet. Daarom hebben wij hieronder de meest gestelde vragen alvast op een rijtje gezet. Daarbij gaat het om of u een creditcard voor uw autohuur nodig heeft, hoe de auto gedekt is, hoe het verkeer is in Berlijn, of u in de wintermaanden voor uw huurauto winteruitrusting nodig heeft enzovoorts.

Heb ik een creditcard nodig om een auto te kunnen huren in Berlijn?

Ja, voor uw autohuur in Berlijn zult u in elk geval een creditcard nodig hebben, waarmee het verhuurbedrijf de borgsom zal willen blokkeren. De hoogte van de borgsom hangt af van de gekozen huurautocategorie, het vehuurbedrijf, de gekozen dekking en de ophaallocatie. Let er alstublieft op dat deze creditcard op naam staat van de hoofdbestuurder zoals deze in uw Auto Europe voucher is aangegeven, en ook dat de bestedingsruimte voldoende is om deze borgsom af te dekken. Lees ook onze informatieve pagina met belangrijke vragen over het thema creditcard en borgsom bij autohuur, of bel ons op als u hierover nog vragen heeft onder nummer +31 85 001 2614.

Welke verzekering heb ik nodig voor mijn huurauto in Berlijn?

Al onze tarieven voor autohuur in Berlijn zijn inclusief een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, brandverzekering, schadeverzekering (CDW) met blijvend eigen risico en diefstalverzekering (TP) met blijvend eigen risico. Als u wilt weten hoe het zit met de dekkingsopties voor de auto die u heeft gekozen, kunt u de details daarover altijd terugvinden onder het blauwe icoontje "i" naast de auto van uw keuze. Meer informatie hebben wij u verzameld op onze pagina over dekking voor autohuur.

Regelt u uw autoverhuur in Berlijn bij ons, dan raden wij aan voor een klein extra bedrag onze "Volledige Schadedekking" aan uw boeking toe te voegen. Zo bent u tegen onkosten gedekt die bij het standaardpakket niet zijn inbegrepen, zoals bijvoorbeeld schade aan de banden, ramen, onderzijde, het dak en meer. De meerprijs hangt af van de locatie, de huurautocategorie, en het verhuurbedrijf.

In Duitsland kunt u vanaf 18 jaar een auto huren, maar desalniettemin kan het zijn dat verhuurbedrijven een Jonge bestuurderstoeslag in rekening stellen voor bestuurders die jonger zijn dan 26 jaar. Ook hier geldt, dat de hoogte van deze toeslag kan verschillen per verhuurbedrijf, locatie en huurautocategorie. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze pagina over leeftijdsbeperkingen en voorwaarden bij autohuur.

Gaat u met z'n tweetjes op reis, of met een groep vrienden of familie? Misschien kunt u het rijden dan splitsen. In elk geval moeten extra bestuurders altijd geregistreerd zijn, en eventueel moet er lokaal een extra toelag voor worden betaald. Wij maken u erop attent dat wij ook regelmatig aanbiedingen hebben waarbij een extra bestuurder in de huurprijs is inbegrepen. Dus als u uw reis met meerdere bestuurders plant, neem dan vooral hier een kijkje om nog meer te besparen.

Hoe is het verkeer in Berlijn?

Autorijden in Berlijn is niet moeilijk. De wegen zijn over het algemeen namelijk vrij breed en ook zijn er meerdere meerbaans wegen waardoor het verkeer vlot door kan rijden. Zoals te verwachten valt, kan het tijdens spitsuren wel vaak een stuk drukker zijn. Let er wel op dat sommige wegen eenrichtingsverkeer zijn. Rond Berlijn loop de grote stadsring – de Berliner Ring (ook wel BAB 10) – en binnen Berlijn loopt er een kleinere stadsring – de Berliner Stadtring. Vanaf de grote stadsring die maar liefst 196 kilometer lang is en daarmee de grootste stadsring van Europa is, kan u via de A111, A113, A114, en A115 de kleinere stadsring bereiken. Voor meer informatie over autorijden in Berlijn en in de rest Duitsland zoals de maximum snelheden kijk in onze online gids.

Waar kan ik mijn huurauto parkeren in Berlijn?

Het vinden van een parkeerplek in het centrum is over het algemeen lastig. Veel straten hebben parkeerplekken die alleen voor inwoners zijn of die een tijdslimiet hebben van twee uur. Wel zijn er meer dan genoeg parkeerplaatsen te vinden in Berlijn waarvan de meesten betaald parkeren zijn met een tarief van tussen de 0,50 euro en 3 euro per uur. Verder bieden veel hotels ook parkeerplaatsen aan waarbij de tarieven kunnen variëren van 3 euro tot soms wel 30 euro per dag. Wilt u toch gratis parkeren, dan kan dat buiten het centrum op P+R parkeerplaatsen. Hiervandaan kunt u makkelijk met het openbaar vervoer naar het centrum.

Heb ik een milieusticker nodig voor mijn autohuur in Berlijn?

Het is belangrijk om te weten dat Berlijn sinds 1 januari 2008 een milieuzone heeft ingevoerd. Dit betekent dat alle auto’s die het centrum van Berlijn willen rijden verplicht een groene milieusticker moeten hebben. Controleer dus tijdens het ophalen van uw huurauto of de huurauto deze sticker heeft. Het verhuurbedrijf zal deze hoogstwaarschijnlijk hebben aangebracht. Niettemin is het goed om te weten. Als u deze sticker namelijk niet heeft, kunt u een boete krijgen van 80 euro.

Heb ik speciale winteruitrusting nodig voor mijn huurauto in de winter in Berlijn?

Wilt u een auto huren in Berlijn in de wintermaanden, dan is het rijden met winterbanden verplicht als de weersomstandigheden hebben georgd voor sneeuw, ijs of vorst op de weg. Wanneer u naar de bergen rijdt, raden wij u ten zeerste aan te checken of sneeuwkettingen verplicht zijn in het gebied waar u naartoe wilt. Auto Europe heeft vaker aanbiedingen waarbij winterbanden in het huurtarief zijn inbegrepen, en graag'vragen wij sneeuwketting voor u aan, indien nodig. Eveneens is het mogelijk een skibox te bestellen. De beschikbaarheid hiervan is vaak beperkt dus reserveer tijdig! Dergelijke extra's kosten extra, en de toeslag moet plaatselijk aan het verhuurbedrijf worden betaald.

Kan ik een camper huren in Berlijn?

Indien u meer van Duitsland wilt zien, is een camper huren in Berlijn een uitstekende keuze. Het is het ideale vervoersmiddel voor een rondreis door Duitsland voor het ontdekken van alle mooie en verborgen plekjes dat het land te bieden heeft. Een camper is comfortabel en biedt ultieme vrijheid om te gaan en staan waar u wilt waarbij u altijd een plek heeft om tot rust te komen.

Berlijn Reisgids

Ondanks dat Berlijn meer dan genoeg bezienswaardigheden heeft, raden we het ook zeker aan om de stad af te wisselen met enkele van onderstaande leuke dagtochten in de omgeving om nog meer uit uw autovakantie te halen.

Wat zijn de mooiste dagtochten met mijn huurauto in Berlijn

Per huurauto Berlijn verkennen is een prima idee omdat u zo alles wat u wilt zien in uw eigen tempo kunt bekijken. Een paar ideetjes voor leuke dagtochten hebben wij hieronder voor u samengevat.

Schloss Sanssouci

Op maar 40 minuutjes rijden in zuidwestelijke richting, in de stad Potsdam, ligt het Sanssouci Paleis. Dit was het zomerverblijf van Frederik de Grote, de koning van Pruissen, en is in prachtige Rococo stijl gebouwd in het midden van de 18e eeuw op een heuvel. De naam komt uit het Frans, en betekent "zorgeloos". Het paleis met zijn enorme park was een plek voor de koning om zich terug te trekken uit het drukke stadsleven, en te genieten van de natuur. In 1990 werd het in de UNESCO werelderfgoedlijst opgenomen.

Leipzig

Wanneer u Potsdam voorbij rijdt, bent u in ongeveer 1,5 uur rijden in Leipzig, de grootste stad in Sachsen. Hier wonen ongeveer 1 miljoen mensen, tendens stijgend. Sommige mensen noemen Leipzig het nieuwe Berlijn. Er is een grote universiteit, en een deel van de Nationale Biblitheek is in Leipzig ondergebracht. Er is een sterke muziekcultuur, hetgeen onder meer tot uiting komt in het feit dat hier de Universiteit voor Muziek en Theater Felix Mendelssohn gevestigd is, evenals het wereldberoemde operagebouw "Oper Leipzig". Hier leefde ook ooit Johann Sebastian Bach. In de buitenwijken zult u het Völkerschlachtdenkmal vinden, een moumenbt ter nagedachtenis van de Slag bij Leipzig, ook als de Slag der Naties bekend. In 1813 werd Napoleon hier verslagen door een verbond van meerdere Europese staten die een halt konden toeraoepen aan zijn opmars.

Kasteel Rheinsberg

Op zo’n 100 kilometer van Berlijn ligt Rheinsberg. Deze romantische oude stad met een prachtig paleis in renaissancestijl aan de oever van het meer en het omliggende dromerige landschap is ideaal om de drukke stad te ontvluchten en lekker te ontspannen door te wandelen of te fietsen in de omgeving. Bezoek Schloss Rheinsberg, een echte aanrader voor cultuurliefhebbers, en wandel door het paleis en haar prachtige tuinen en waan je helemaal in de 18e eeuw. Er worden hier regelmatig leuke evenementen georganiseerd, zoals kasteelconcerten of de pottenbakkersmarkt in de herfst. De dag afsluiten kan in een van de uitstekende restaurants in de buurt voor een gastronomisch hoogtepunt. In de winter is de stad perfect voor een ontspannend wellnessweekend in een van de spa’s.

Zoo Eberswalde

De dierentuin in Eberswalde op ongeveer 50 kilometer van Berlijn is een perfecte dagtocht voor gezinnen met jonge kinderen. Het gebied is 15 hectare groot en er leven zo’n 1500 dieren uit vijf verschillende continenten waaronder dieren die met uitsterven worden bedreigd. Een hoogtepunt is het voeren van onder meer de otters, pinguïns, en papagaaien. Dankzij de vijf speelplaatsen van in totaal 11.000 vierkante meter kunnen de kinderen zichzelf vermaken terwijl u geniet van een drankje op het terras. De dierentuin is het gehele jaar elke dag open van 09:00 uur tot aan de schemering.

Wat te doen in Berlijn

Berlijn is jarenlang in tweeën verdeeld geweest door de Berlijnse Muur en kent een turbulente geschiedenis. Een wandeling door de stad herinnert bezoekers nog elke dag aan de gevolgen hiervan dankzij de vele gedenkmonumenten en musea. Naast de bekende bezienswaardigheden heeft de stad ook enkele plekken die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan, musea, kunstgalerijen, parken en openbare tuinen, maar ook mooie uitzichtplekken. Tijdens uw autoverhuur in Berlijn moet u de onderstaande bezienswaardigheden zeker bezoeken.

  • Brandenburger Tor: Dit is een van de bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden van Berlijn. De poort, gebouwd in 1788 in neoclassicistische stijl, is de enige overgebleven stadspoort in Berlijn. Na de val van de Berlijnse Muur in 1989 kwamen de inwoners van Duitsland hier bijeen om te vieren dat Duitsland niet langer in tweeën was verdeeld. Sinds dat moment is de Brandenburger Tor het symbool van de Duitse eenheid. Zowel de jaarwisseling en de Dag van de Duitse Eenheid worden hier uitbundig gevierd. Het beste kunt u deze plek in de ochtend bezoeken voor wat rustige fotomomentjes, omdat het plein in de middag en avond volstroomt met toeristen en straatverkopers

  • Reichstag: Sinds 1999 zetelt het parlement van Duitsland in dit prachtige Rijksdaggebouw. Het gebouw is gebouwd in 1894 en heeft enkele verbouwingen ondergaan in 1961-1964 en in 1992. Mede dankzij zijn prachtige architectuur en de grote glazen koepel is het ook een topbezienswaardigheid in Berlijn. De entree is gratis en het is dagelijks geopend van 08:00 tot 00:00 uur. Het is mogelijk om een audiotour te doen die ook in het Nederlands beschikbaar is om meer te leren over het gebouw en zijn functie. Vanwege veiligheidsredenen moeten alle bezoekers een aanmeldingsbewijs en identificatiebewijs kunnen laten zien om toegang te krijgen tot het gebouw. Het aanmeldingsbewijs kunt u online verkrijgen of bij de Reichstag zelf.

  • Museumeiland: Op dit eiland in de rivier de Spree zijn vijf musea die u kunt bezoeken, namelijk Alte Nationalgalerie, Altes Museum, Bode-Museum, Neues Museum, en Pergamonmuseum. Het museumeiland staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO dankzij de uitstekende gebouwen, de unieke ligging, en het grote aanbod aan kunst. Hier kunt u onder meer de beroemde buste van de Egyptische koningin Nefertiti, het Pergamonaltaar, en de Isjtarpoort bewonderen.

  • Fernsehturm en Oost-Berlijn: In de wijk Mitte staat de Fernsehturm, een radio- en TV-toren die met een hoogte van 368 meter de op één na hoogste toren in zijn soort ter wereld is. Alleen de radio- en televisietoren in Riga, Letland is hoger. Dagelijks worden er 17 radiozenders uitgezonden vanaf deze toren. Sinds 1969 komen jaarlijks ongeveer een miljoen bezoekers op de toren af om te genieten van het prachtige uitzicht over Berlijn vanaf het uitzichtplatform. Bij helder weer kan er tot wel 40 kilometer ver worden gekeken. Ook is er een draaiend restaurant waar u tijdens het dineren kunt genieten van een 360 graden panoramisch uitzicht op Berlijn.

  • Gedenkstätte Berliner Mauer: Wanneer je aan Berlijn denkt, is de Berlijnse Muur een van de eerste dingen die in je opkomt. Hoewel het grootste gedeelte van de muur is afgebroken, zijn er nog enkele restanten van de originele muur te bezichtigen door de stad, waaronder bij het monument in de Bernauer Straße. Deze indrukwekkende plek geeft een realistisch beeld van hoe de muur er vroeger heeft uitgezien. Aan de andere kant van de straat vindt u het documentatiecentrum met onder meer tentoonstellingen over de geschiedenis van de Berlijnse Muur en het leven in die periode inclusief authentiek beeld- en geluidsmateriaal. Dit centrum is van november tot maart geopend op dinsdag tot en met zondag van 09:30 tot 18:00 uur (van april tot oktober is het een uur later open tot 19:00 uur).

  • Boottocht door het Spreewaldgebied: Het Spreewaldgebied is een van de 16 biosfeerreservaten die Duitsland rijk is. UNESCO heeft deze gebieden speciaal aangewezen voor natuurbehoud en om het ecosysteem beschermen. Zodra het een beetje lekker weer is, is het een echte aanrader om dit gebied dat op ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Berlijn ligt te bezoeken. Hier kunt u lekker wandelen, een fietstocht maken, of een twee uur durende boottocht over de vele vertakkingen van de rivier de Spree in zogenoemde kahn bootjes boeken terwijl u geniet van alle prachtige flora en fauna en schattige boerderijtjes die het gebied rijk is.

Handige link

Toeristische informatie Berlijn (Engels)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated: 23/03/2023

Views: 5920

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.