Auto huren op station München HBF│Auto Europe (2023)

Klik hier om Autohuur Beoordelingen voor München te lezen

De hoofdstad van Beieren is de op 3 na grootste stad in Duitsland en heeft toeristen veel te bieden. Wilt u een auto huren op München Hauptbahnhof treinstation, dan is dat een ideaal vertrekpunt om het mooie landschap in het zuiden van Duitsland te verkennen. Het station is een belangrjk verkeersknooppunt midden in de stad München. Vanaf hier kunt u alle bezienswaardigheden in de buurt goed bereiken of naar de buitenwijken rijden om te winkelen en te relaxen.

De hoofdstad van Beieren is een wereldstad en vol met architectonische hoogstandjes en prachtige musea en kunstgalerieën. Eén der belangrijkste attracties in de buurt van het Hauptbahnhof station is de Residenz, München’s voormalige koninklijke paleis met een geschiedenis die tot in de 14e eeuw teruggaat. Er zijn nu prachtige kunstschatten te zien en waardevolle antieke meubelen, en de fascinerende gewelfde kamer die tegenwoordig als Antiquarium bekend staat.

Andere bezienswaardigheden in München zijn het Deutsche Museum, de populairste toeristische attractie in heel Duitsland met de grootste verzameling ter wereld aan wetenschappelijke en technologische objecten. Ook de Asamkirche is een bezoek waard, een bijzonder fraaie kerk in Rococo stijl met een rijkelijk versierd altaar.

Station München Hauptbahnhof is tevens een prima uitgangspunt voor diegenen die andere populaire plaatsen in de stad willen bezoeken, zoals de Englische garten ofwel Engelse Tuin. Dit is een gigantisch park waar er zelfs een plek is waar er op een kunstmatig gecreëerde golf wordt gesurfd. Voor een lekker hapje en drankje kunt u op het oude plein van de Marienplatz terecht.

Eén van de beste redenen een auto te huren op station München Hauptbahnhof treinstation is de mooie omgeving van Beieren en het Zwarte Woud te verkennen, wat prima met de auto te doen is en niet ver rijden. Beieren kent vele pittoreske plaatsjes, zoals Bamberg of Kasteel Neuschwanstein, het sprookjesachtige paleis van Ludwig II bij de Oostenrijkse grens.

Vanaf het station München Hauptbahnhof kunt u de mooiste ritten maken zoals die over de Deutsche Alpenstrasse waar u op vele plekken van het bergpanorama kunt genieten. U kunt ook de Romantische Strasse nemen richting westen, die zich bijna 500 km lang dwars door een paar van de mooiste landschappen van Centraal Europa baant. Een andere populaire route is onze bijna 280 km lange Biertuintoer.

München is groot en modern en heeft uitstekende verbindingen met landwegen en snelwegen. U bent vanaf het station snel op de A8 en kunt dan bijvoorbeeld naar Karlsruhe rijden of naar Salzburg in het buurland Oostenrijk. U bent daar in een kleine anderhalf uur als het verkeer meezit. Of u rijdt via de A9 naar Nürnberg of Berlijn, waar u in circa 6 uurtjes zult zijn.

U bent ook snel in de bergen als u de A95 neemt in zuidelijke richting naar het beroemde wintersportplaatsje Garmisch-Partenkirchen. Lees meer over de verkeersregels in Duitsland op onze infopagina.

Auto Europe opgericht in 1954, is toonaangevende bemiddelaar in de autoverhuurbranche. Wij werken samen met de meest gerenommeerde bedrijven in de branche, zoals Alamo, Avis, Hertz, Dollar, Europcar of Sixt. Aarzel niet en bel onze reserveringsafdeling onder telefoonnummer +31 85 001 2614. Wij staan u 7 dagen per week graag te woord en helpen u graag, uw vakantie te plannen. Liever eerst lezen hoe dat klanten bevalen is die u voor gingen? Lees dan onze pagina met beoordelingen van autohuur in München, en boek met vertrouwen.

Stationsinformatie

Oorspronkelijk bevond het station zich op ca. 800 meter afstand van zijn huidige plaats waar het in 1839 gebouwd was. In de loop der tijd is het verschillende keren gerestaureerd, met name na WOII waar het enorme beschadigingen had opgelopen. De Duitse spoorwegmaatschappij, de Deutsche Bahn, heeft dit station als station in de categorie 1 bestempeld: dit station is één der grootste stations in Europa met een reizigersvolume van ca. een half miljoen reizigers per dag. Er zijn 32 perrons die met een sneltram S-Bahn station (met 2 perrons) verbonden zijn alsmede met een metrostation, de U-Bahn (met 6 perrons).

Waar kan ik mijn huurauto ophalen op München Hauptbahnhof station

De meeste verhuurpartners die autoverhuur vanaf München Centraalstation aanbieden (zoals Europcar, Sixt, Hertz) zijn te vinden in de centrale hal van het station bij het grote reiscentrum van de Duitse spoorwegen (DB, Deutsche Bahn). In de meeste gevallen zijn de balies geopend van 08:00 uur tot 21:00 uur, openingstijden kunen echter afwijken in weekenden en op zon- en feestdagen.

Auto huren op station München HBF│Auto Europe (3)Thrifty op station München Hauptbahnhof
10A Bayerstrabe
München, Duitsland 80335

+49 895 502 256
Openingstijden:
Maandag-Vrijdag 07:00 - 21:00 uur
Zaterdag & Zondag 09:00 - 17:00 uur
Auto huren op station München HBF│Auto Europe (4)Sixt op station München Hauptbahnhof
10A Bayerstrabe
München, Duitsland 80335

+49 89 66 060 060
Openingstijden:
Maandag - Vrijdag 06:00 - 21:00 uur
Zaterdag & Zondag 06:00 - 21:00 uur
Auto huren op station München HBF│Auto Europe (5)Avis op station München Hauptbahnhof
10A Bayerstrabe
München, Duitsland 80335

+49 895 502 251
Openingstijden:
Maandag-Vrijdag 07:00 - 21:00 uur
Zaterdag & Zondag 08:00 - 17:00 uur
Auto huren op station München HBF│Auto Europe (6)Europcar op station München Hauptbahnhof
10A Bayerstrabe
München, Duitsland 80335

+49 895 490 240
Openingstijden:
Maandag-Vrijdag 07:00 - 21:00 uur
Zaterdag & Zondag 08:00 - 17:00 uur
Auto huren op station München HBF│Auto Europe (7)Hertz op station München Hauptbahnhof
10A Bayerstrabe
München, Duitsland 80335

+49 895 502 256
Openingstijden:
Maandag-Vrijdag 07:00 - 21:00 uur
Zaterdag & Zondag 09:00 - 17:00 uur

STATIONSFACILITEITEN

Als u een auto wilt huren op München Centraalstation kunt u dat veilig en snel doen mbv. bovenstaand zoekformulier. Op het station zult u talrijke restaurants, cafés, bars, snackbarretjes en kleine supermarkten vinden die het hele jaar open zijn en een zeer uitgebreid sortiment aan producten aanbieden. U vindt er tevens een aantal kiosken, bloemenwinkels en kleding- en cadeauboutiques. Ook op de begane grond zijn er veel verschillende winkels. Eén van de lekkerste bakkerijen vindt u ook hier, de Franse Brioche Dorée serveert heerlijke broodjes en gebak aan toeristen en forensen. Sinds 1995 vindt u een museum opgedragen aan de jeug van München in de Starnberg vleugel van het station, en in het zuiden vindt u een modern hotel. Vele internationale treinen hebben München Hauptbahnhof als eindbesteming, en er zijn talloze mogelijkheden met het openbaar vervoer verder te reizen. Ook zijn er bagagekluisjes en als u iets wilt weten over bepaalde bezienswaardigheden kunt u bij het informatiepunt voor toeristen terecht.

HOE KOMT U VAN EN NAAR HET STATION MÜNCHEN HAUPTBAHNHOF

Er zijn meer dan 25 trams, metro- en buslijnen die bij het station stoppen. De verbinding naar het centrum van de stad is bijzonder snel en u komt ook gemakkelijk naar andere delen van de stad. De ondergrondse en de tram zijn goed op elkaar afgestemd en hanteren hetzelfde ticketsysteem. Er rijden 7 sneltrams (S-Bahn) langs het station: De S1, S2, S3, S4, S6, S7, en S8. Verder stoppen er 6 metrolijnen: De U 1, U2, U4, U5, U7 en U8. Waar u ook heen gaat met het openbaar vervooer, de kans is groot dat u het station Hauptbahnhof zult passeren. Afgezien van een uitstekende verbindiing met het tweede grote verkeersknooppunt van München, het station Ostbahnhof, kunt u eenvoudig en snel naar andere trekpleisters reizen zoals de Marienplatz of de Karlsplatz. Naar het vliegveld München Airport bedraagt de reistijd circa 40 minuten met tram 1 of 8. Andere bezienswaardigheden zijn de Arena, het thuisstadion van Bayern München. Of het BMW Museum bij het Olympische Park. En wilt u uw huurauto een dagje laten staan, kunt u natuurlijk ook een taxi nemen.

Parkeertips

Als u ergens wilt parkeren kunt u tijdens uw autohuur vanaf München Hauptbahnhof treinstation gebruik maken van 1 van de 3 korte termijn parkeerplaatsen. Wilt u ergens langer blijven staan, dan kunt u beter uitwijken naar een parkeergarage in de buurt. Met een kaartje van de spoorwegen, een Bahn Karte, krijgt u korting op de normale tarieven. Er zijn 2 parkeerplaatsen die toegang geven tot de 4e en 5e verdieping van het station als u van de Bayerstrasse of Arnulfstrasse komt. Er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen aan de kant van de weg, let hiervoor op de blauwe markeringen op de weg die de hiervoor aangewezen plaatsen aanduiden. Zonder deze blauwe markeringen is parkeren aan de straatkant verboden. Er zijn een aantal Park & Ride parkeerplaatsen in de omliggende wijken waar u ook voor een parkeerplaats naartoe kunt, en vervolgens met het openbaar vervoer de stad in kunt duiken.

Handige links

München Info voor toeristen

Luchthaven München Airport

Openbaar vervoer in München

Extra informatie over station München Hauptbahnhof

Station München Hauptbahnhof
Bayerstraße 10A
München, Duitsland 80335

Telefoonnr.: +49 (0) 180 6 99 66 33
Latitude: 48.140833
Longitude: 11.555

Algemene info: München station Hauptbahnhof is één van de 3 stations waarvandaan lange afstand treinen vertrekken, met een reizigersvolume van bijna een half miljoen passagiers per dag.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated: 28/03/2023

Views: 5894

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.